Iránban legalább 230 halottja van a szombati földrengésnek, és 25 000-en maradtak fedél nélkül. A romok alól eddig 177 holttestet emeltek ki.

Fotó: EPA
Holttest kiemelésére váró iráni
EPA
Legalább 230 ember meghalt, és 25 000 maradt fedél nélkül az iráni földrengés után. A közel-keleti országot szombat reggel a Richter skála szerinti 6,3-as földrengés rázta meg, majd ezt egy 4,8-as erősségű követte. A rengést hét tartományban, beleértve Teheránt is, lehetett érezni. Több mint 20 utórezgés követte a két nagy rengést, és a szeizmológusok arra figyelmeztetnek, hogy további utórengésekre lehet számítani.

Közel száz falut súlyosan megrongált vagy lerombolt a földrengés. Eddig 177 holttestet emeltek ki a romok alól. A romok között a túlélőket kézzel és lapátokkal ásva keresik az emberek - jelenti a BBC tudósítója.

A teheráni magyar nagykövet arról tájékoztatta az MTI-t, hogy nincs magyar áldozata és sérültje a katasztrófának. Vásáry István elmondása szerint a mentési munkálatok miatt óráról órára változik a helyzet, ezért nem lehet még pontos adatokat tudni a halottak számáról.

George Bush amerikai elnök felajánlotta, hogy humanitárius segélyt küld az országba, ami azért meglepő, mert Iránt Irakkal és Észak-Koreával együtt a "gonosz tengelyéhez" sorolta.

Korábban:

Ötszáz halott az iráni földrengésben

Látta már?

Földrengés (VHS)