A kedvezménytörvény a központi téma a V4-csúcson

A visegrádi országok kormányfőinek szombaton, Esztergomban tartandó csúcstalálkozója előtt a vendéglátó Medgyessy Péter kétoldalú megbeszélést tart szlovák kollégájával. Mind Dzurinda, mind Kukan elnök szerint a megbeszélések középpontjában a kedvezménytörvénynek kell állnia.

Mikulás Dzurinda péntek este újságírók előtt nem titkolta: megbeszélésük központi kérdése a magyar kedvezménytörvény lesz. Elmondta: a kérdésről már Sevillában eszmét cseréltek. "Nyíltan, nagyon nyugodtan beszélgettünk, és az az érzésem, hogy amit a kedvezménytörvényről el kellett mondanom, azt el is mondtam Medgyessy úrnak. Érezhettem: ő is nagyon óhajtja azt, hogy kapcsolataink eme egyetlen kérdőjelét mielőbb elhárítsuk" - fogalmazott a szlovák kormányfő.

A pozsonyi Twist Rádió péntek este idézte Eduard Kukan szlovák külügyminisztert, aki a sevillai csúcstalálkozón a magyar diplomácia vezetőjével, Kovács Lászlóval szintén beszélt a kedvezménytörvényről. Kukan szerint igen jó megbeszélés volt. "Úgy gondolom, hogy sikerül megvalósítanunk azt, amit korábban már többször előrevetítettünk, nevezetesen, hogy a magyarországi választások után kezdeményezőbbek leszünk és mindent megteszünk azért, hogy a kapcsolatrendszerünk fölött álló apró felhőfoszlány mielőbb elvonuljon" - mondta a szlovák külügyminiszter.

Korábban:

Találkozóra készülnek a visegrádi négyek