Technikai háborút vív Kínával a Falunkung

A betiltott mozgalom, a Falunkung sikeresen zavarta a kínai állami tévé adásait, majd telefonos kampányba kezdett. Pekinget leginkább az aggaszthatja, hogy a Falunkung akciói ott zajlanak, ahol nemrég a munkanélküliek többször is tüntettek.

Tömeges telefonhívásokkal kívánja felhívni magára a világ figyelmét a Kínában betiltott Falunkung-mozgalom. Az AP hírügynökséget többször is felhívták, és bejátszották a mozgalom betiltását és az ellene való brutális fellépést elítélő felvételt. A szöveget női hang olvasta fel. A felvételen a Falunkungot "a világ javára dolgozó erőnek" nevezték.

"Emlékezzenek arra, hogy a Falunkung az igazságosságot, a jóakaratot, a türelmet hirdeti" - hangzott el a felvételen. Az nem derült ki, honnan jöttek a hívások, és hányan kapták meg az ötperces üzenetet. Hasonló hívásokról számolt be Levi Browde, a mozgalom New Yorki szóvivője.

Az Új-Kína hírügynökség a "gonosz kultusza ápolójának", embertelennek, tudományellenesnek, antiszociálisnak nevezte a mozgalmat - jelentette az MTI.

A telefonmarketinges akció is jelzi, hogy a Falunkung folytatja techno-hadviselését a pekingi kormányzat ellen.

Előző
Következő

KAPCSOLÓDÓ CIKK