Titkos fegyverraktár Franciaországban

Feltehetően az ETA titkos fegyverraktárát találta meg a francia rendőrség. Az elhagyott téglagyárban házaspár őrizte az arzenált.

A francia rendőrség nagy fegyverraktárra bukkant Riviére településen, a délnyugati-franciaországi Dax térségében a már nem üzemelő téglagyárban. Az akciót terrorellenes egységek hajtották végre Laurence Le Vert párizsi bíró jelenlétében.

Négy embert letartóztattak, köztük a raktár őrzésével megbízott idősebb házaspárt. A rejtekhely feltehetően a baszk szeparatista terrorszervezet, az ETA bombagyáraként működött.

Feltételezik, hogy ez volt a Baszk Haza és Haladás (ETA) "Csernobil" fedőnéven emlegetett raktára. A helyet már hat éve keresi a rendőrség.

A hírt kedden Madridban spanyol nyomozók közölték, miután a francia rendőrség semmilyen részletet nem hozott nyilvánosságra.

José María Aznar spanyol miniszterelnök szerint a raktár felfedezése után tovább gyengül a baszk szeparatista terrorcsoport, az ETA. "Ez egy újabb lépés a terrorizmus legyőzése felé" - mondta Aznar az ország helyzetéről folyó parlamenti vitában.

KAPCSOLÓDÓ CIKK