Palesztin fegyveresek pénteken megöltek négy zsidó telepest - köztük egy házaspárt és 15 éves gyermeküket - a ciszjordániai Hebron városától 5 kilométerre délkeletre. Az áldozatok a Rámalláh palesztin önkormányzatú város mellett található Pszagot telep lakói voltak.

Az egyelőre ismeretlen fegyveresek mozgó gépkocsijukra nyitottak tüzet egy útkereszteződésben, valamint egy másik autóra is, amelyben egy további telepes is súlyosan megsebesült: még el tudott hajtani, de nem sokkal később meghalt - jelentette az AFP különböző izraeli forrásokra - a hadseregre, mentőkre, rádióra, televízióra - hivatkozva.

Az AP szerint a rajtaütésben három másik személy is megsebesült. A tettesek a szintén közeli Jatta palesztin város felé menekültek, az izraeli hadsereg hajtóvadászatot indított ellenük. A merénylet helyszínéül szolgáló úton általában csak telepesek és izraeli katonák közlekednek. A bűncselekmény néhány órával előzte meg a zsidó szombat kezdetét jelentő pénteki naplementét, amikor az utak elnéptelenednek. Egyelőre semmilyen szervezet nem jelentkezett elkövetőként.