Lépfenés nyomok egy amerikai tudósnál

Az amerikai nyomozók újabb bizonyítékot találtak arra, hogy egy amerikai tudós küldte tavaly a lépfenés leveleket. A házkutatásoknál a kopók rendre azokról a lépfenespórás levelekről vettek szimatot, amelyeket Tom Daschle és Patrick Leahy szenátoroknak küldtek, de sohasem jeleztek. Amikor azonban Hatfill lakásához értek, vad ugatásban törtek ki.

A tavalyi lépfenés támadások ügyében nyomozó amerikai detektívek újabb áruló jelre bukkantak, amely erősíti egy valaha a kormánynak dolgozó tudóssal szembeni gyanújukat. A 48 éves Steven Hatfill egyik lakásának átkutatásakor a különlegesen kiképzett kutyák jeleztek - adta hírül a Newsweek hétfőn megjelent számában. - Valósággal őrjöngtek - jellemezte a kutyák reagálását az egyik rendőr a hetilap szerint.

A házkutatásoknál a kopók rendre azokról a lépfenespórás levelekről vettek szimatot, amelyeket Tom Daschle és Patrick Leahy szenátoroknak küldtek, de sohasem jeleztek. Amikor azonban Hatfill lakásához értek, hirtelen vad ugatásban törtek ki. Később Hatfill barátnőjének lakásában is hasonlóképpen reagáltak.

A Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) egy hete másodszor is átkutatta Hatfill lakását. A CNN hírtévé szerint az FBI már a "potenciális" gyanúsítottnak tekinti a kutatót, aki valaha az amerikai fegyveres erők egyik, biológiai fegyverekkel foglalkozó laboratóriumában dolgozott - jelentette a dpa.

Tavaly ősszel, a World Trade Center elleni támadás után egy ismeretlen feladó lépfenespórákat tartalmazó leveleket küldött tömegtájékoztató eszközöknek és politikusoknak. Öt személy meghalt és további 13 kapott fertőzést. Az amerikai hatóságok akkor a WTC elleni támadásért felelősnek tartott al-Kaida terrorszervezetet hozták összefóüggésbe a lépfenés levelekkel.

KAPCSOLÓDÓ CIKK