Magyar állampolgárok is bajba kerültek az ausztriai árvízben: Linz mellett egy parkolóban egy testvérpár autóját sodorta el a víz. Mire az autó előkerült a víz alól, színültig volt sárral.

Egy magyar testvérpár volt úton azzal a személyautóval, melyet elsodort a víz, és mire előkerült, színültig volt sárral - közölte az MTI. A két magyar fiú a nagykövetséghez fordult, amelynek konzulátusa, tekintettel arra, hogy egyikőjük még nem nagykorú, segítségükre sietett. A testvérpárt gépkocsival vitték le a határra, és megszervezték, hogy ott édesapjuk várja őket.

A Külügyminisztérium azt tanácsolja a Cseh Köztársaságba utazni szándékozó magyaroknak, hogy minden esetben tájékozódjanak az árvízi helyzetről és fontolják meg a közeli napokra tervezett csehországi útjuk elhalasztását. Az elmúlt napok heves esőzései hatására Nyugat, Dél- és Közép-Csehországban súlyos árvízhelyzet alakult ki, amelynek következtében számos nagyváros, köztük a főváros folyóparti részei, valamint jelentősebb közutak víz alá kerültek.