Abu Nidal öngyilkos lett

Abu Nidal a korábbi palesztin cáfolatok ellenére halott - közölte kedden egy magas rangú iraki kormánytisztviselő a CNN-nek nyilatkozva. A bagdadi illetékes elmondta: a szélsőséges palesztin vezetőt házi őrizetbe helyezték, mert összeesküvést szervezett az iraki rendszer ellen. Abu Nidal öngyilkosságát Tárik Aziz iraki miniszterelnök-helyettes is megerősítette.

Tárik Aziz iraki miniszterelnök-helyettes kedden Bagdadban megerősítette, hogy Abu Nidal hírhedt palesztin terrorista vezér az iraki fővárosban önkezével véget vetett életének.

A Fatah-Forradalmi Tanács szóvivője korábban azt közölte, hogy "minden alapot nélkülöznek" az Abu Nidal halálával kapcsolatos híresztelések. A palesztin vezető halálhírét először az al-Ajjám című palesztin újság közölte hétfőn. 

Noha a 65 éves korában meghalt Abu Nidal 1974 óta élt Bagdadban, a CNN-nek nyilatkozó iraki illetékes azt állította, hogy csak néhány hónappal ezelőtt érkezett Iránból hamis útlevéllel és álnéven tartózkodott az országban. Az iraki hatóságok azonnal leleplezték és házi őrizetbe helyezték. A lefolytatott vizsgálat szerint Irak-ellenes erőkkel együttműködve összeesküvést szőtt a bagdadi kormány ellen. Amikor szembesítették a tényekkel, Abu Nidal végzett magával - közölte az iraki kormánytisztviselő.

KAPCSOLÓDÓ CIKK