Vádat emeltek az Egyesült Államokban hat ember ellen, akik támogatták az al-Kaidát. Öt férfi terrorcselekményekre készülő személyeket segített Detroitban. Seattle-ben egy férfi dzsihádra felkészítő kiképzőtábort akart létesíteni farmján.

Az Egyesült Államokban szerdán vádat emeltek hat személy ellen az al-Kaida terrorszervezet támogatására szőtt összeesküvés miatt.

Detroitban öt arab férfi ellen emeltek vádat, egyikük szökésben van. Bő két éve érkeztek az Egyesült Államokba, Detroitban "földalatti támogató egységként" működtek. Ugyanakkor egy szélsőséges, az al-Kaidával kapcsolatot tartó muzulmán szervezet, a Szalafija "alvó harci műveleti sejtjét" alkották. Az volt a feladatuk, hogy anyagi támogatást nyújtsanak Jordániában, Törökországban és az Egyesült Államokban terrorcselekményekre készülő egyéneknek, segítsék a toborzást, a kiképzést, rejtőzködésre szolgáló lakásokat tartsanak fenn, és gondoskodjanak hamis okmányokról is. A négy arab férfit hónapokkal ezelőtt vették őrizetbe. A házkutatás során videokazettákat találtak, amelyeken olyan híres, feltehetően merényletek célpontjának kiszemelt létesítmények láthatók, mint a kaliforniai Disneyland vagy a Las Vegas-i MGM hotel és kaszinó.

Az FBI, a vámhatóság és más szövetségi szervek fokozott erővel igyekeznek elvágni a terrorszervezetek támogatására az Egyesült Államokból illegálisan külföldre áramló pénz útját. A hatóságok gyanúja szerint sokszor tízmillió dollárról van szó, a pénz hitelkártyacsalásokból, illegális cigarettaárusításból, jótékonysági vagy segélyalapok megcsapolásából származik, s egy része készpénzként légipoggyászba rejtve kel át az óceánon, hogy a Hamasz, a Hezbollah vagy az al-Kaida perselyeiben kössön ki.

Seattle városában James Ujaama (eredeti nevén James Thompson) amerikai állampolgár ellen emeltek vádat, amely szerint az illető "dzsihádra, szent háborúra felkészítő kiképzőtábort" akart létesíteni Oregon államban egy farmon, s az ott helyt álló harcosok afganisztáni továbbképzésen vettek volna részt.

A férfit Seattle vezetői a kilencvenes évek közepén elismerésben részesítették közösségi munkájáért, amelyet lakónegyedében végzett a kábítószerrel való visszaélés és a prostitúció felszámolásáért. Ujamaa rábeszélésére számos bandatag tért "jó útra", és át az iszlám vallásra.