A kolumbiai légierő közlése szerint a hadsereg megölte a Kolumbiai Forradalmi Fegyveres Erők (FARC) több mint száz harcosát az ország keleti részén fekvő La Uribe közelében, amely hagyományosan a gerillák egyik bázisának számít.

Edgar Lesmes tábornok, a légierő parancsnokhelyettese elmondta, hogy a hadsereg nagyszabású offenzívát indított az elmúlt napokban a FARC egyik vezetője, Henry Castellanos ellen a Duda folyó völgyében, La Uribétől 20 kilométerre. Lesmes az AFP szerint azt állítja, hogy az akció során felfedezték a "Romana" néven ismert Castellanos táborát is.

Kolumbiai emberbaráti segélyszervezetek képviselői arról számoltak be, hogy szélsőjobboldali félkatonai alakulatok megöltek 12 parasztot, és támadásuk elől mintegy ezer embernek el kellett menekülnie az észak-nyugati, Venezuelával határos La Guajira megyében. Ezen a területen, ahol egy hatalmas, amerikai érdekeltségű szénbánya is található, szintén működnek a szélsőbaloldali FARC és a Nemzeti Felszabadító Hadsereg (ELN) egységei, s harcban állnak a szélsőjobboldali erőkkel.