Lövöldözés a menekülttáborokban, palesztin sebesültek

Nyolc palesztin sebesült meg szombaton az izraeli katonákkal Ciszjordániában és a Gázai övezetben kitört összetűzésekben. Izraeli harckocsik nyitottak tüzet két menekülttáborban is a palesztinokra, mert azt állítják, hogy azok rátámadtak az izraeli katonákra.

Öt palesztin sebesült meg - közülük egy súlyosan -, amikor izraeli katonák harckocsikból sorozatlövéseket adtak le a ciszjordániai Dzsenín menekülttáborában. Előzőleg palesztin tüntetők kövekkel dobálták meg a katonákat -jelentette az AFP palesztin biztonsági forrásokra hivatkozva.

Két másik palesztint - egyikük egy 40 éves nő - repeszek sebesítettek meg, miután a Gázai övezetbeli Rafah menekülttáborában három izraeli harckocsi tüzet nyitott. A tankok több száz méteres mélységben hatoltak be az egyiptomi határ közelében fekvő palesztin autonóm területre két földgyalu kíséretében, amelyek elsimították a terepet.

Egy izraeli katonai szóvivő az AFP-nek nyilatkozva azt állította, hogy palesztinok gránátokat lőttek ki járőröző izraeli katonai járművekre és egyet közülük meg is rongáltak. Az izraeli járőr olyan alagutakat próbált meg felderíteni, amelyeken palesztinok Egyiptomból fegyvert csempésznek a Gázai övezetbe.

Az izraeli katonák a Dzseníntől 15 kilométerre délre fekvő, palesztin igazgatású Anza településen egy összetűzés során megsebesítették, majd őrizetbe vették az al-Aksza Mártírjainak Brigádjai palesztin fegyveres csoport egyik tagját. A csoport a Jasszer Arafat palesztin elnök vezette Fatah mozgalomhoz kötődik.