Feltehetően muzulmán fegyveresek hétfőn megöltek 13 helyi lakost, és további 24 embert megsebesítettek több rajtaütés során az indiai Dzsammu és Kasmír szövetségi államban.

A lázadók vasárnap este Radzsuri körzet egy elhagyatott településén betörtek több házba, s az ott lakók közül öt hindut lelőttek. Szintén vasárnap este a Kasmír-völgyben fegyveresek megtámadtak egy rendőrjárőrt, a lövöldözésben életét vesztette három rendőr és egy lázadó.

Hétfő hajnalban 13 ember sebesült meg Bidzsbehara településen egy gránáttámadásban, később pedig 11-en sérültek meg Szrinagarban, miután ismeretlen támadók kézigránátot hajítottak egy zsúfolt buszmegállóra. A szeptember 16-án kezdődő helyi választások előtt egyre szaporodnak a fegyveres összetűzések a vitatott hovatartozású államban.

A választásokat az indiai kormányzat kezdeményezte, a kasmíri szeparatista csoportok és Pakisztán ellenzi azokat, mivel véleményük szerint az állam jövőjéről az 1948-1949-ben hozott ENSZ-határozatok értelmében népszavazásnak kell döntenie.