Palesztin terroristák Arafat főhadiszállásán

Szerda reggel bevette magát Jasszer Arafat palesztin elnök főhadiszállására az izraeli hatóságok által körözött huszonöt állítólagos terrorista. A körözöttek között van Tufik Tirabi, a Jordán nyugati partvidékén működő palesztin titkosszolgálat vezetője, aki Izrael szerint a merényletek titkos irányítója.

Az Arafat főhadiszállásán történt terrorista menedékkérésről az izraeli rádió számolt be palesztin forrásokra hivatkozva. A beszámoló szerint Arafat főhadiszállásán bujkál a 17-es Erő, vagyis a palesztin elnök testőrsége két tagja is. Izrael az ő rovásukra írja, hogy meggyilkoltak összesen tizenöt izraelit.

Áprilisban már történt egy hasonló eset, amikor ostromzár alá vették Arafat főhadiszállását, mert oda menekült Izrael által keresett több palesztin. Közöttük voltak olyanok is, akiket Izrael azzal gyanúsított, hogy részt vettek Rehavam Zeévi izraeli idegenforgalmi miniszter meggyilkolásában. Az ostrom hosszas alkudozás után azzal végződött, hogy az izraeli hatóságok által körözött terroristákat átszállították egy jerikói börtönbe. Ott angol és amerikai foglárok őrizték őket.

KAPCSOLÓDÓ CIKK