A katari al-Dzsazíra televízió azt jelentette, hogy kézhez kapták Afganisztán megbuktatott vezetője, Omar molla nyilatkozatát, amelyben a tálib politikus azt hangoztatja: a harc Afganisztán felszabadításáig fog folytatódni.

"A szent küzdelem addig tart, amíg Afganisztán visszanyeri szabadságát és helyreállítják az iszlám tanok vezető szerepét az országban" - idézte a tv Omart. A katari székhelyű, arab nyelvű televízióállomás Oszama bin Laden több videokazettára vett üzenetét sugározta a világnak az elmúlt egy év során.

Az Omar mollának tulajdonított üzenetet gépelt lapon mutatták be szerda este, azt állítva, hogy a nyilatkozatot szeptember 11-én adták ki. Az al-Dzsazíra nem szólt arról, hogy mikor kapták azt meg, és arról sem, hogy a menekülésben lévő egykori tálib vezető milyen módon juttatta el azt hozzájuk.

Hamid Karzai, az amerikai támogatást élvező, jelenlegi afgán kormány feje közölte, hogy meggyőződése szerint Omar molla életben van, és egyben annak a véleményének adott hangot, hogy az ellene megkísérelt múlt heti merénylet a bujkáló tálib fegyveres csoportok műve volt.