Az izraeli hadsereg szorosabbra vonta az ostromgyűrűt Jasszer Arafat rámalláhi főhadiszállásának még megmaradt épülete körül és elzárta a palesztin vezetőt és híveit az ivóvíztől, az áramtól és a telefonösszeköttetéstől. Az ITAR-TASZSZ jelentése szerint a katonák felvonták az izraeli lobogót a főhadiszállás megmaradt épületére, miután néhány újabb épületet teljesen leromboltak. Arafatot híveivel együtt mindössze négy szobába szorították be.

Egy névtelenséget kérő palesztin forrás közölte, hogy az izraeli hadsereg megszüntette a főhadiszállás még  meglévő épületeinek víz- és áramellátását, valamint  megszakította a telefonösszeköttetést is. Egy magas rangú palesztin tisztségviselő azt közölte az AFP-vel, hogy nem adják ki az Izrael által körözött és jelenleg a főhadiszálláson tartózkodó palesztinokat.

Az  izraeli hadsereg buldózerei vasárnap délelőtt hozzáláttak a főhadiszállás romjainak eltakarításához  Katonai források a közszolgálati rádióban elmondták: arra számítanak, hogy Arafat és környezete 48 órán belül megadja magát és elhagyja a főhadiszállás területét. Benjámin Ben Eliezer védelmi miniszter ugyancsak a rádiónak nyilatkozva közölte: a hadsereg nem indít támadást Arafat irodája ellen. Van időnk - fogalmazott a miniszter.

Az izraeli hadsereg közleményben erősítette meg, hogy Arafat nincs őrizetben, bármikor szabadon távozhat az épületből. Mint az al-Dzsazíra katari műholdas televízió jelentette, az izraeli hatóságok csak a palesztin vezető környezetében lévő személyeket akarja kihallgatni.

A Hamász nevű szélsőséges palesztin szervezet vasárnap az intifáda, a palesztin felkelés kiszélesítésére szólított fel, tiltakozásul amiatt, hogy az izraeli hadsereg elszigetelte Arafatot.

Ariel Saron izraeli miniszterelnök vasárnap megjelent interjújában kifejtette: Arafat maradhat azon a helyen, ahol jelenleg is tartózkodik. Izrael azt akarja megakadályozni, hogy ösztönözze a terrorizmus. Az izraeli kormányfő a Maarívnak nyilatkozva elmondta, hogy Arafat hatalmának már régen vége. Saron reményét  fejezte ki, hogy ezt a palesztinok is megértik, miután Arafat katasztrófába sodorta őket.