Szabadlábon a gépeltérítéssel vádolt férfi

A svéd hatóságok szabadon engedtek egy korábban repülőgépeltérítésel gyanúsított férfit. Kerim Sadok Chattynál egy hónappal ezelőtt fegyvert találtak egy svéd repülőtéren.

A tunéziai származású svéd férfit egy hónapja tartóztatták le, miután egy svéd repülőtéren fegyvert találtak a kézipoggyászában. A férfi egy Londonba tartó gépre kívánt felszállni, amikor őrizetbe vették. Az eset komoly félelmeket gerjesztett, mivel mindössze két héttel a szeptember 11-i merényletek előtt történt.

A svéd hatóságok szerint az elmúlt egy hónapban nem bizonyosodott be a gyanú, hogy a férfi el akarta téríteni a Nagy-Britanniába tartó gépet, ezért kiengedték az őrizetből a tunéziai származású Kerim Sadok Chattyt. Az ügyészség ugyanakkor folytatja a nyomozást, Chatty számára pedig megtiltotta, hogy elutazzon, és előírta, hogy rendszeresen jelentkezzen a rendőrségnél.

A tunéziai származású férfi mindvégig tagadta, hogy köze lenne bármilyen iszlám katonai csoporthoz. A fegyverrel kapcsolatban azt vallotta, nem tudott róla, hogy a pisztoly a kézipoggyászában van.