Hatra emelkedett a marylandi ámokfutó áldozatainak száma, pénteken újra ölt az orvlövész gyilkos. Ráadásul Maryland után Virginia államban is akcióba lépett, de ezúttal az áldozat csak megsérült. Az ámokfutó szerdán kezdett el gyilkolni, két nap alatt hét, véletlenszerűen kiválasztott embert támadott meg.

Rettegésben tartja az Egyesült Államokat, elsősorban Maryland államot - és péntek délutántól Virginiát is - egy rejtélyes ámokfutó gyilkos. Eddig hat embert lőtt le Washington külvárosaiban két nap alatt. Csak a hetedik, péntek esti, virginiai támadást élte túl egy középkorú nő.

Az ámokfutó feltételezhetően véletlenszerűen választja ki áldozatait a Washington egyik elegáns külvárosának utcáin a járókelők közül. Az eddigi áldozatok között semmilyen kapcsolatot sem találtak: a külváros utcáin sétálgató, autózó vagy éppen kertészkedő, 25 és 72 év közötti, hétköznapi embereket - férfiakat és nőket - ölt meg a gyilkos.

Eddig még senki sem tudott személyelírást adni a marylandi ámokfutóról, de mivel mind a hét esetben ugyanúgy - lesből lőtt - és a legtöbb gyilkos golyót is ugyanabból a fegyverből lőtték ki, a rendőrség szerint egyértelmű az összefüggés a különböző esetek között. Így valószínűsíthető az is, hogy a pénteki, virginiai támadás is a marylandi ámokfutó számlájára írható - tudta meg a CNN.

A marylandi gyilkosságok szerdán kezdődtek, rövid időn belül, egyetlen nap leforgása alatt öt, véletlenszerűen kiválasztott áldozatával végzett az egyelőre rejtélyes gyilkos. Az első áldozat egy 55 éves férfi volt, egy élelmiszerbolt előtt lőtték le szerda este. Csütörtök reggel egy motoros fűnyírón ülő férfit lőttek le, jó fél órával később egy benzinkútnál pedig egy taxisofőrt. Valamivel később egy nőt fejbe lőttek, egy padon ült a postahivatal előtt, majd egy másik nőt egy másik bezinkútnál, amint éppen a kocsiját porszívózta.  A hatodik áldozat, egy 72 éves férfi füvet nyírt kertjében , amikor a halálos lövést kapta. A hetedik támadást túlélte egy középkorú nő, aki éppen autójához indult. Ez az eset már nem Marylandben, hanem Virginiában történt.

A rendőrség - bár hajtóvadászatba kezdett, hogy elfogja a gyilkost, eddig tehetetlennek bizonyult. Még azt sem tudják pontosan, ki ellen irányul a hajsza. Csak annyit valószínűsítenek, hogy egy fehér furgonnak lehet köze a gyilkoshoz. Egyelőre még ezt a járművet sem találták meg.