Szedi áldozatait a montgomery ámokfutó

A nyomozók a montgomery lesipuskás rém rovására írják a Washington északkeleti - Bowie nevű - elővárosában hétfőn elkövetett bűncselekményt is: reggel egy iskola előtt életveszélyesen megsebesített egy 13 éves kisfiút.

A ballisztikai vizsgálatok azt mutatják, hogy ezt az elvetemült gyilkossági kísérletet is ugyanaz az őrült, de hidegvérű gonosztevő követhette el, aki már hat ember életét oltotta ki Washington északi elővárosaiban, s Virginiában is megsebesített egy nőt. A kisfiút a korábbi hírekkel ellentétben csak egy lövés érte, s a golyó a mellkasába fúródott. Ez szintén a sorozatgyilkosra vall, aki messziről, valószínűleg egy autóból célozva, egyetlen lövéssel végez találomra kiszemelt áldozataival.

A gyereket a nagynénje kísérte az iskolába, s miután kiszálltak az gépkocsiból, egy lövés hallatszott. A kisfiú összerogyott, s azt mondta, úgy hiszi, hogy meglőtték. A nagynéni vitte őt a helyi kórházba, ahonnan egy rendőrségi helikopteren a washingtoni gyerekkórházba szállították és megműtötték. Állapota súlyos, de stabil. Még nincs túl az életveszélyen. Szerdán és csütörtökön a lesipuskás 6 embert lőtt le, közülük négyet csütörtök reggel két óra leforgása alatt a nyílt utcán, köztereken.

 Montgomery és Prince George megyékben (Bowie ez utóbbiban van) a reggeli bűncselekmény után az iskolákban elrendelték a "kék riadókészültséget", a gyerekeket a szünetekben és az ebédidőben sem engedik ki az épületből, s elmaradnak a szabadtéri foglalkozások is. Hétfőn már kora délután nyugtalan, ideges szülők érkeztek, hogy hazavigyék gyerekeiket. A félelem tapintható: a gonosztevő már a gyerekeket sem kíméli, és az iskolában sincsenek biztonságban. A rendőrség számít a lakosság segítségére, és a nyomravezetőnek 50 ezer dolláros jutalmat helyeztek kilátásba.