A washingtoni sorozatgyilkos ügyében nyomozó hatóságok a hét végén szemtanúk elbeszélései alapján közzétették egy zárt rakterű fehér teherautó komputerrel megrajzolt képét.

A szemtanúk sem a rendszámot, sem a kocsin látható feliratot nem tudták leolvasni. A járműről annyit tudni még, hogy egy kisebb horpadás van a hátsó ütközőn. A rendőrség hamarosan közzéteszi egy fehér Chevrolet Astro furgon "fantomképét" is, azt az autót pénteken látták sietve távozni egy fredericksburgi Exxon-benzinkúttól, ahol az orvlövész a ballisztikai vizsgálatok kimutatása szerint nyolcadik áldozatát küldte a halálba. A washingtoni rém eddig tíz embert terített le lesből, egyetlen jól irányzott lövéssel, közülük azonban ketten - bár súlyos sebesülést szenvedtek - szerencsére életbe maradtak.

A nyomravezetőnek kitűzött jutalom már félmillió dollárra emelkedett. A rendőrséget továbbra is elárasztják a segíteni akaró betelefonálók, csak a virginiai Spotsylvania megyében, ahol a legutolsó gyilkosság történt, 24 óra leforgása alatt csaknem kétezer hívást rögzítettek. Sajtóértesülések szerint a fredericksburgi Exxon-kút melletti szállodában a nyomozók szemtanúkat kerestek és egy világos szőke férfi arcképét ábrázoló fotót mutattak nekik, amely feltehetően egy biztonsági kamera videofelvétele alapján készült.

Charles Moose, a nyomozást összehangoló Montgomery megyei rendőrség főnöke nem volt hajlandó megerősíteni az újságíróknak, hogy valóban rögzített-e valamilyen biztonsági kamera valakit, aki gyanúsítottként szóba jöhet. Moose a Time hírmagazinnak ahhoz a híréhez sem volt hajlandó kommentárt fűzni, hogy a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) felkérte a Pentagont: ellenőrizze, van-e a hadsereg soraiban olyan, az utóbbi időben elbocsátott katona, aki mesterlövész-kiképzést kapott. Az ilyen kurzuson általában párokat képeznek ki, az egyikük felderíti, illetve beméri a célpontot, a másik pedig megsemmisíti.