Harcok Gázában - hét palesztin halott

A Gázai övezet déli részén hét palesztin halt meg izraeliekkel folytatott összecsapásokban. A sérültek száma 37, öten súlyos állapotban vannak. A lövöldözés egy új izraeli őrtorony felállítása nyomán tört ki. A halottak között a helyi kórház vezetője szerint egy gyermek is van.

Hét palesztin életét vesztette szerdán a Gázai övezet déli részén izraeliekkel vívott harcokban. A Haaretz című izraeli lap internetes kiadása szerint az izraeli hadsereg tankjai több lövést is leadtak Rafahban különböző épületekre.

A támadásnak 37 sérültje van - írja a lap. A helyi lakosok szerint a lövések egy ENSZ által üzemeltetett iskolát és több lakóházat értek. A rafahi kórház vezetője arról tájékoztatott, hogy a halottak között van két férfi két nő és egy kislány is.

Az izraeli hadsereg szerint a tankok csupán viszonozták a tüzet, amely egy izraeli ellenőrző pontot ért. Szemtanúk szerint az összecsapás akkor kezdődött, amikor a hadsereg egységei egy új őrtornyot akartak felhúzni Rafahban. Az izraeli katonákra gyermekek köveket és üvegeket dobtak, miközben palesztin fegyveresek is lőtték őket.

KAPCSOLÓDÓ CIKK