Diana minden idők legnagyobb hősei között

Minden idők legnagyobb angoljai közé bekerült Diana hercegnő és John Lennon is. A jelenlegi uralkodó és a trónörökös Károly herceg ugyanúgy kimaradt, mint például Paul McCartney.

Megválasztották minden idők 10 legnagyobb emberét Nagy-Britanniában. A leghatalmasabbak közé nem került be például Paul McCarrtney, James Cook, Dickens, Stephenson, Margaret Thatcher vagy J R R Tolkien. Az uralkodó, II. Erzsébet sem jutott be az első 10-be, de I. Erzsébet igen. Beválasztották viszont a tízes listára John Lennont, és Diana Walesi hercegnőt. Volt férje, a trónörökös Károly herceg azonban kimaradt.

A teljes 10-es lista:
Isambard Kingdom Brunel (mérnök)
Winston Churchill
Oliver Cromwell
Charles Darwin
Diana, Walesi hercegnő
I. Erzsébet
John Lennon
Horatio Nelson
Isaac Newton
William Shakespeare

A BBC szavazásán több mint harminc ezren vettek részt. Voksoltak tudósokra, uralkodókra, háborús hősökre és popsztárokra is, 16. századi személyektől egészen napjainkig.

Az első 100 között 11 zenész van, 14 uralkodó (akik közül az egyetlen élő személy II. Erzsébet) és körülbelül 20 tudós (mérnökök, feltalálók). Két komikus, három színész és csak két sportoló van a listán. Háborús hősök közül szerepelnek Winston Churchill, Wellington herceg és Montgomery tábornagy.