Először hibázhatott a washingtoni orvlövész

Első eredmények mutatkoznak a washingtoni orvlövész utáni nyomozásban. A Washington Post információi szerint egy washingtoni autókölcsönző munkatársai egy kisteherautó takarítása közben egy töltényhüvelyre bukkantak. A rendőrség feltételezi, hogy a hátrahagyott hüvely az orvlövész fegyveréből származik.

A Washington Postban megjelent információ szerint egy washingtoni autókölcsönző munkatársai egy krémszínű kisteherautó takarítása közben egy töltényhüvelyre bukkantak. A szövetségi nyomozók a hátrahagyott töltényhüvelyt egy speciális laboratóriumba szállították, ahol összehasonlítást végeznek, az eddig megtalált lövedékekkel.

A nyomozók feljelentették azt a 37 éves férfit, aki szemtanúnak adta ki magát. A férfi azt állította, hogy látta az orvlövészt azután, hogy egy parkolóhelyről lelőtte az FBI egyik munkatársát, egy 47 éves nőt. Miután az állítólagos szemtanú többször is ellentmondásokba keveredett, beismerte, hogy bejelentése nem tényeken alapszik. A hatóságok félrevezetéséért most pénz- és hat hónap börtönbüntetésre ítélhetik.

Az FBI eközben Kubára, pontosabban Guantánamora, ahol az afganisztáni háború foglyait őrzik, is kiterjesztette nyomozást, ott al-Kaida tagokat, és tálibokat hallgattak ki. A nyomozók nem tartják kizártnak, hogy az orvlövész Afganisztánból érkezett. Feltételezésük szerint az afganisztáni háború kezdete óta több száz tálib harcos, vagy al-Kaida terrorista érkezett az USA-ba.

A titokzatos gyilkos számlájára írnak eddig kilenc gyilkosságot és két életveszélyes sérülést okozó fegyveres támadást.