Ismét lecsaphatott a marylandi ámokfutó

Szombat este rálőttek egy férfira egy út menti étterem parkolójában, az Egyesült Államokbeli Virginiában. A férfit életveszélyes állapotban szállították kórházba. A hatóságok ugyan még nem tudják, hogy az eset összefügg-e a washingtoni orvlövész korábbi támadásaival, ám úgy kezelik az ügyet, mintha köze lenne a kilenc áldozatot követelő támadássorozathoz.

Több utat és egy autópályát is lezárt a rendőrség Virginiában, miután Richmond mellett rálőttek egy férfira egy út menti étterem parkolójában szombat este. A 37 éves férfit a hasán érte a rá leadott egyetlen lövés, és súlyos, életveszélyes sérüléssel szállították kórházba. Állapota egy három órás életmentő műtét után is kritikus, és további beavatkozások várnak rá, mivel a golyót még nem tudták eltávolítani a testéből.

A hatóságok a merényletre válaszul lezárták a környező utakat beleértve az a 95-ös autópályát is, mint a CNN írja, a virginiai rendőrség által speciálisan az orvlövész elfogására kidolgozott módszerrel: az útzár miatt feltorlódott kocsisorokban veszteglő autókat a rendőrök egyesével ellenőrzik. A lövöldözés után négy órával azonban a rendőrök feloldották az útzárakat.

A rendőrség még nem talált bizonyítékot, ami alátámasztaná, hogy az eset összefügg a marylandi orvlövész összesen kilenc halálos áldozatot és két sérültet követelő támadássorozatával, ám a CNN megfogalmazása szerint úgy kezelik, mintha ezt a bűntényt is a rejtélyes lövöldöző követte volna el.

Szemtanúk szerint a lövés az étterem mögött húzódó fasorból jött, de autót senki sem látott távozni a tett színhelyéről. Az eset legközelebbi szemtanúja a meglőtt férfi felesége, aki közvetlenül férje mellett volt a lövés eldördülésekor. A nő azonban zaklatott állapota miatt még nincs kihallgatható állapotban.

A merénylő feltételezett lőállását - az étterem mögötti fasort - a rendőrök kutyás egységekkel kezdték átkutatni, ám a leszálló sötétség és a közben eleredt eső megakadályozta a további vizsgálatokat.

Eközben a nyomozók egy nyomra bukkantak szombaton napközben. A Washington Post információi szerint egy washingtoni autókölcsönző munkatársai töltényhüvelyre bukkantak egy kisteherautó takarítása közben. A rendőrség most azt vizsgálja, hogy a hátrahagyott hüvely az orvlövész fegyveréből származik-e.

KAPCSOLÓDÓ CIKK