Két embert is őrizetbe vettek a rendőrök Virginiában, feltehetően mindkettőt az utóbbi hetek orvgyilkosságai miatt. A rendőrség egyelőre nem kommentálta az ügyet, így nem tudni, hogy az őrizetbe vételek valóban összefüggenek-e az orvlövész elleni hajtóvadászattal.

Forrás: EPA
Rendőrök a szombat esti támadás helyszínénFotó: EPA

Az amerikai rendőrség Richmond közelében őrizetbe vett egy férfit, aki feltehetően azonos a marylandi ámokfutóval. A feltételezett tettest egy benzinkútnál fogták el, miután a rendőri egységek körülvették fehér furgonját ami egy telefonfülke mellett állt. A furgont vizsgálatra elvontatták, vezetőjét ezekben a percekben kérdezik ki a nyomozók. Eközben egy újabb személyt is őrizetbe vettek az orvlövész utáni hajtóvadászat során, valamint a nyomozást vezető Charles Moose rendőrfőnök szűkszavú nyilatkozatban közölte: később válaszolunk arra az üzenetre, amit kaptunk, jelenleg erre készülünk.

A CNN szerint még nem tudni, hogy az őrizetbe vételek összefüggésben vannak-e a sorozatgyilkos orvlövész elleni hajtóvadászattal.

Az ABCNews beszámolója szerint a korábban elfogott férfi autójával szorosan egy telefonfülke mellett állt, és az ablakon kihajolva telefonált. Már pár perce beszélt, amikor talpig felfegyverzett rendőri egységek körülvették a kocsit és letartóztatták a telefonálót.

A rendőrség korábban a médián keresztül kért egy ismeretlent arra, hogy keresse fel őket. A kérés válasz volt egy levélre, melyet a legutóbbi támadás helyszínén találtak egy út menti étterem parkolója mögött, Richmond közelében. A szombat este történt merényletről még nem tudták bebizonyítani, hogy összefüggésben van az orvlövész korábbi támadásaival, melyek következtében meghalt kilenc és megsérült legalább két ember.