Az amerikai rendőrség megállapította, hogy a sorozatgyikossággal gyanúsított két személy autójában talált fegyverrel követték el az utóbbi hetek orvtámadásait Washington környékén. John Allen Mohamedet csütörtökön fegyverrel való visszaélés gyanújával előzetes letartóztatásba helyezte a bíróság, mostohafiát koronatanúként tartják őrizetben.

Forrás: EPA
A gyanúsítottak autója

Miközben John Allen Mohamedet és mostohafiát a bíróság hallgatta meg Baltimore-ban, a rendőrségi szakértők megállapították, hogy a gyanúsítottak autójában talált fegyver megegyezik azzal, mellyel a Washington környékén történt orvtámadásokat végrehajtották - jelentette a BBC.

A bíróságon a volt Öböl-háborús veterán Mohamedet lőfegyverrel való visszaélés miatt előzetes letartóztatásba helyezték, míg mostohafiát - a 17 éves John Lee Malvót - koronatanúként hallgatták meg és tartják őrizetben. A Montgomery megyei főügyész szerint nagyon valószínű, hogy a két férfinek köze van a gyilkosságokhoz. A főügyész arra a kérdésre, hogy a gyilkos vajon szabadlábon van-e, nemmel válaszolt.

A gyanút erősíti autójuk is, melyben egy lőállás volt kialakítva, hogy ne kelljen kiszállni a lövéshez. A hátsó ülések lehajthatóak voltak, így könnyen hátra lehetett mászni a csomagtartóba, amit belülről nyithatóvá tettek.

John Allen Mohamed képzett mesterlövész, aki tíz éven keresztül szolgált az amerikai hadseregben. Az afro-amerikai származású férfi korábban áttért az iszlám hitre.

A két gyanúsítottat csütörtök hajnalban fogták el egy útmenti pihenőhelyen, miközben autójukban aludtak. A kocsiban .223-mas kaliberű Bushmaster puskára - az amerikai hadsereg M-16-os gépkarabélyának civil változatára - bukkantak egy mesterlövésztávcső és egy állvány társaságában. A sorozatgyilkos tíz embert megölt, kettőt megsebesített az elmúlt hetek során.