Öngyilkos merénylő robbantotta fel magát a ciszjordániai Ariel zsidó telep benzinkútjánál. A támadásnak a merénylőn kívül legalább három halálos áldozata és több tucat sérültje van. A merényletért az al-Aksza mártírjainak brigádja vállalta a felelősséget.

A ciszjordániai Ariel zsidó telep benzinkútjánál egy palesztin öngyilkos merénylő működésbe hozta a testére szerelt bombákat. A merényletben a Haaretz internetes kiadása szerint a merénylőn kívül hárman meghaltak és 15-en - más források szerint legalább 30-an - megsérültek. A merénylet célpontjai katonák voltak.

Az öngyilkos támadást az al-Aksza Mártírjainak Brigádjai nevű, a Jasszer Arafat vezette Fatah mozgalomhoz közel álló szélsőséges palesztin szervezet egyik tagja követte el - közölte egy névtelen telefonáló a hatósáűgopkkal. A telefonáló szerint a merénylő a 19 éves, nábluszi Mohamed al-Kasir.

A sérültek közül tíznek súlyos az állapota. A merénylet következtében tűz ütött ki a benzinkútnál, amit a tűzoltók időben meg tudtak fékezni, így nem történt újabb robbanás.

Szemtanúk szerint egy civil ruhás őr rálőtt a palesztinra, aki megközelítette a benzinkutat és a közelben állók nem tudták megállítani. Azt még nem lehet tudni, hogy a robbanást a lövés idézte-e elő, vagy a terroristának még sikerült működésbe hozni a testére erősített robbanószerkezetet.