Három emberrel végzett az arizonai diák

Három embert - köztük két professzorasszonyt - ölt meg hétfőn egy fegyveres férfi egy Arizona állambeli egyetemen az Egyesült Államokban. A tettes egy feldühödött diák volt, akit eltiltottak a vizsgáitól. A támadó a gyilkosságok után végzett önmagával.

Egy fegyveres támadó megölt két professzorasszonyt egy Arizona állambeli egyetemen az Egyesült Államokban. A CNN értesülései szerint a lövöldözésnek egy harmadik halottja is van, a rendőrség azonban nem adott információkat az áldozatról.

A tettes az egyetem egyik feldühödött diákja volt, akinek nem engedélyezték, hogy letegye vizsgáit. A támadó a lövések leadása után végzett magával.

A lövöldözés helyi idő szerint reggel fél kilenckor történt. Egy szemtanú szerint a feldühödött diák belépett a tanterembe, ahol éppen vizsgát tartottak, és egy pisztollyal elkezdett tüzelni az egyik professzorra. A diákok kimenekültek a teremből, mire a támadó meglőtte a teremben tartózkodó másik professzort is. A szemtanú elmondta, a fegyveres diák ezt követően megengedte a bennrekedt diákoknak, hogy elhagyják a termet.

Az iskola épületét és a környező házakat a rendőrség kiürítette a nyomozás zavartalansága érdekében.