Több mint 50 halott a vietnámi tűzvészben

Legalább 54 halottja van annak a tűznek, amely a vietnámi Ho-Shi-Minh város egyik irodaházában tört ki. A mentést megnehezíti, hogy a tűzoltóknak nincs megfelelő felszerelésük, és az is három órába telt, amíg létrákat tudtak szerezni.

Legalább 54 halálos áldozata van annak a tűznek, ami a vietnámi Ho-Shi-Minh város egyik irodaházában tört ki kedden. Ötven sérültet kórházba szállítottak, a rendőrség szerint azonban többen bennrekedtek az épületben, így a tűzesetnek további áldozatai is lehetnek - jelentette a BBC.

A mentést megnehezíti, hogy az épületnek csak egy tűzkijárata van, és a tűzoltóknak nincsen megfelelő felszerelésük arra, hogy bemenjenek az épületbe. A tűzoltóknak három órába telt az is, amíg megfelelő létrákat szereztek, hogy megkezdjék a bennrekedtek kimentését - írja a BBC.

A hatemeletes épületben brit, ausztrál, német, hong-kongi, dél-koreai, szingapúri és thaiföldi cégek irodái voltak. Az irodaház több üzletnek és egy diszkónak is helyet adott. A helyi televízió közlése szerint a tűz kitörésekor egy esküvői parti is zajlott az épületben.

Arról nincsenek információk, hogy mi okozta a tűz kitörését.