Fantomképek a bali merénylet gyanúsítottjairól

Az indonéziai rendőrség elkészítette annak a három férfinak a fantomképét, akiket a Bali szigetén történt robbantással gyanúsítanak. A hatóságok 20 és 30 év közötti férfiakat keresnek, akik közül legalább kettő indonéz származású.

Forrás: EPAAz indonéziai rendőrség elkészítette, és nyilvánosságra hozta annak a három férfinak a fantomképét, akiket az október 13-án Bali szigetén történt merénylet elkövetésével gyanúsítanak. A terrorcselekménynek közel 200 halálos áldozata volt.

A rendőrség 20 és 30 év közötti férfiakat keres, akik közül legalább ketten indonéz származásúak - jelentette a BBC. A fantomképeket olyan szemtanúk elmondása szerint készítették, akik mindannyian látták ezeket a férfiakat a helyszínen, közvetlenül a robbantás előtt.

Forrás: EPAA rendőrség szerint a három férfi vagy a robbantás végrehajtásában vett részt, vagy pedig felügyelték azokat, akik elindították a robbanószerkezetet. A hatóságok azt is közölték, a gyanúsítottak egy közel 10 fős csoportnak lehettek a tagjai.

Forrás: EPAA fantomképek nyilvánosságra hozatala után elkezdődött a gyanúsítottak után folyó országos hajsza, de a képeket továbbadják az Interpolnak is. A nyomozás vezetője, Made Mangku Pastika vezérőrnagy ugyanakkor elismerte, annak is fennáll a lehetősége, hogy a feltételezett tettesek is életüket vesztették a robbantásos merényletben.

A két indonéz származású gyanúsítottnak sötétbarna bőre van, mindketten kb. 170 cm magasak és nagyjából 50 kg a súlyuk. A harmadik, feltételezhetően Kelet-Jáváról származó férfi valamivel alacsonyabb és zömökebb testalkatú.

KAPCSOLÓDÓ CIKK