A tetthelyen hagyta életrajzát és címét egy magyar betörő Svájcban. A férfi körülbelül kétmillió forint értékben lopott műszaki cikkeket egy Bázel közelében lévő lakóházból, ám másnap már kopogtattak nála a rendőrök.

A kriminalisztika története ismer olyan eseteket, amikor híres bűnözők a személyükre utaló "névjegyet" hagytak a tetthelyen, s arra is volt már példa, hogy véletlenül igazolványt vesztettek el, egy ifjú magyar betörő azonban most Svájcban ennél is messzebbre ment: komplett, névvel és címmel ellátott életrajzot hagyott hátra.

Az illető a Bázel és a francia határ közelében lévő Oberwil egyik lakóházába tört be, s onnan három videokamerát, egy fényképezőgépet és egy faxberendezést vitt el, a rendőrség szerint közel kétmillió forintnak megfelelő értékben,

A házban hagyta viszont egy mappában teljes életrajzát, s rajta nevét és címét: a 19 éves fiatalember valószínűleg állást keresett. Bázel kanton rendőrségének szóvivője elmondta: a tettes alighanem észrevette, hogy elvesztett valamit, és nem lepődött meg túlságosan, amikor kopogtattak nála a rendőrök. A magyart betörés alapos gyanújával őrizetbe vették. Az elvitt holmit 21 éves svájci bűntársánál találták meg, akit egyelőre kihallgat a rendőrség.