Hosszas vitát követően a macedón parlament pénteken megválasztotta az ország új  kormányát, amelyben az egykori albán felkelők is helyet kaptak. Az ellenzék ezért bojkottálni kívánja a parlamenti munkát, így képviselői az év végéig távol maradnak az ülésektől.

A 120 fős macedón törvényhozás tizenkét órás vita után hagyta jóvá az új kormány összetételét, 72 képviselő igen és 28 honatya nem szavazatával. A hárompárti koalíciós kormány miniszterelnökének Branko Crvenkovszkit választották meg, a Macedón Szociáldemokrata Szövetség elnökét, aki a szeptemberi parlamenti választásokon győztes Együtt Macedóniáért pártszövetséget is vezette. A másik két koalíciós partner a Liberális-demokrata Párt és a tavaly fellázadt albán gerillák vezetésével alakult Demokratikus Unió az Integrációért (DUI). 

A választásokon az Együtt Macedóniáért 60 képviselői helyet szerzett, egy mandátummal maradt el az abszolút többségtől. Az Ali Ahmeti volt gerillavezér nevével fémjelzett DUI 16 mandátumot kapott.

A 18 tagú új macedón kormányban a DUI három miniszteri tárcát - az egészségügyit, az oktatásit és az igazságügyit -, valamint a külpolitikai kérdésekkel foglalkozó miniszterelnök-helyettesi tisztséget kapta meg. 

A szeptemberi választásokon ellenzékbe szorult macedóniai pártok - köztük a Ljubcso Georgijevszki volt miniszterelnök vezette jobboldali, nacionalista koalíció - képviselői a szavazás végén elhagyták az üléstermet, tiltakozásul amiatt, hogy a DUI-t bevonták a kormányba. Marjan Gyorcsev, a Georgijevszki vezette Belső Macedón Forradalmi Szervezet - Macedón Nemzeti Egység Demokratikus Pártja frakcióvezetője egyenesen a "parlamenti demokrácia meggyalázásaként" értékelte a DUI kormányzati szerepét, és bejelentette, hogy az ellenzéki képviselők emiatt az év végéig távol maradnak a parlamenti ülésekről.