Egy szöuli bíróság 3 és fél év börtönre ítélte a dél-koreai elnök Kim De Dzsung idősebbik fiát, akit korrupció vádjában találtak bűnösnek. Az elnök fiatalabbik fiát, Kim Hong Gult ugyancsak korrupció vádjával fogják bíróság elé állítani novemberben. Fiai ügye rendkívül kínosan érintik az 4 hónapja hivatalában lévő elnököt, aki megválsaztásakor a korrupció visszaszorítását ígérte.

Szöulban 3 és fél év börtönre ítélték a dél-koreai elnök Kim De Dzsung idősebbik fiát. Az ítélet szerint az 52 éves Kim Hong Up hagyta magát megvesztegetni. A börtönbüntetés mellett 850 ezer amerikai dollárt kell a bíróságnak perköltség és büntetés címén megfizetnie. Az ügyész 6 év börtönt kért Kim Hong Upra, aki pénzt fogadott el üzletemberektől, és kijátszotta az adótörvényeket.

Az elnök fiatalabbik fiát, Kim Hong Gult ugyancsak korrupció vádjával fogják bíróság elé állítani novemberben.

Fiainak ügye rendkívül kínosan érinti és politikai károkat okoz a Nobel-békedíjas Kim De Dzsung elnöknek, aki csak 4 hónapja van hivatalában. Az elnök megválasztás esetén  a korrupció vissaszorítását ígérte, azonban úgy tűnik családja a korrupció melegágya. Az elnök, akit nem vádolnak társtettességgel, az egész nemzettől elnézést kért. Elmondása szerint fiai botránya élete legnagyobb balszerencséje.