Pénteken délután újabb, a Richter-skála szerinti 5,3-as erősségű földrengés rázta meg a közép-olaszroszági San Giuliano di Puglia települést. Eközben tovább kutattak a csütörtöki rengés áldozatai után. Tegnap 29-en vesztették életüket, amikor összedőlt egy iskola, amelyben éppen ünnepséget tartottak. Az áldozatok - két tanárnő kivételével - 6 és 10 év közötti kisgyerekek.

Miközben még az áldozatokat próbálják megtalálni az olasz tűzoltók a csütörtöki földrengésben összedőlt iskola romjai alatt, újabb rengés rázta meg a várost. A csütörtöki rengésben 29-en haltak meg. Az áldozatok - két tanárnő kivételével - valamennyien 6 és 10 év közötti kisgyerekek, akik éppen egy ünnepségen vettek részt, amikor rájuk szakadt az épület teteje - közölte az Il Nuovo olasz internetes újság.

A kisvárosban összesen hatvanegy ember szenvedett sérüléseket. San Giuliano di Puglia házainak több mint hetven százaléka megrongálódott. A közeli Molisében összesen 3050 ember vált hajléktalanná a természeti csapás következtében.

A mentési munkálatokban háromezer ember vesz részt, még a hadsereg alakulatai is kiveszik a részüket a nehéz akcióból. Még az északi tartományokból, így Friuli Venezia Giuliából, Lombardiából Venetóból is a helyszínre indítottak egységeket, az önkéntes szervezetek pedig több mint ötszáz fővel szálltak be a mentésbe.

Silvio Berlusconi miniszterelnök már csütörtök este a földrengés által sújtott körzetbe utazott. A kormányfő szeme láttára emeltek ki éppen egy életben maradt gyermeket az iskola romjai alól.