A News of the World brit lap bűnözők közé beépült újságírója leleplezett egy bűnbandát, amely Victoria Beckham elrablására készült. Az albánokból és románokból álló csoport az újságírót is be akarta szervezni az akcióba. A rendőrség letartóztatta a társaságot.

Forrás: MTI
Majdnem elraboltákFotó: MTI

Egy Londonban élő, többségében albánokból és románokból álló csoport részletes tervet készített Victoria Beckham elrablására. Victoria a Spice Girls zenekar volt énekesnője, és az angol labdarúgó válogatott csapatkapitányának, David Beckhamnek a felesége. A világhírű és multimilliomos házaspárnak három hónappal ezelőtt született meg második gyermeke. Victoriáért a gengszterek öt millió fontot (egymilliárd-nyolcszázötvenezer forintot) követeltek volna David Beckhamtől.

A londoni News of the World című lap újságírója eredetileg műkincs tolvajokat akart leleplezni. Hamisított bűnözői életrajzot készített magáról, és néhány beszervezett alvilági kapcsolata segítségével ezt elhitette egy műkincsre szakosodott, elsősorban kelet-európai rablókból álló bandával. Egy szintén beépített ál-orgazdával hozta össze az újságíró a bandát. A tolvajok a Sotheby's aukciós házból loptak el árverésre váró értékes festményeket és közel-keleti ékszereket. Miután többszázezres üzletről állapodtak meg az újságíró szerezte orgazdával, egy még nagyobb balhéba próbálták meg bevonni.

Egyik tárgyalásuk alkalmával felajánlották a lap titkosügynökének, hogy vegyen részt Victoria Beckham elrablásában. A terv szerint a világhírű nőt gázspray-vel fújták volna le, amikor autójából akart volna kiszállni. A bűnözők megfigyelték, hogy nincs erős őrsége Victoriának: amikor például fodrászhoz megy, csak egy testőr várakozik rá az üzlet előtt.

Megszervezték már az emberrablás pontos időpontját is, és berendeztek egy rejtekhelyet Brixtonban, ahol fogva tartották volna. Az emberrablók tervei szerint különösen jó lett volna, ha sikerül Beckham-ék valamelyik gyerekét is magukkal vinniük. A 3 éves Brooklynt vagy a három hónapos Romeot is szívesen elrabolták volna.

Forrás: MTI
Victoria, David és a kis Brooklyn könnyen elveszíthették volna egymást

A beépített ügynökként hetekig nyomozó újságírónak 15 000 fontot ígértek, ha részt vesz az emberrablásban. Vele együtt tizen akarták elkövetni a bűncselekményt. Az újságíró végignézte, ahogy különböző londoni szórakozóhelyeken megtervezték az emberrablást, és ahogy vitatkoztak a gengszterek, hogy mennyi legyen a váltságdíj. Akik kevesebbet kértek volna, azzal érveltek, hogy biztosabb és gyorsabb lenne a munka. A magasabb árat kérők viszont a nagy kockázattal arányos hasznot akartak látni.

Már kitűzték az emberrablás időpontját, amikor az újságíró a brit rendőrség különleges kommandóját, az SO7-et szabadította rájuk. A csoport több tagját egy kikötőbe csalta, azt ígérve, átadja az orgazda pénzét a Sotheby's-ből lopott műkincsekért. Amikor a banda öt tagja megérkezett, a környéken elrejtőzött kommandósok rájuk támadtak. Földre teperték és letartóztatták valamennyiüket. Ezzel egyidőben lecsaptak a banda többi tagjára is, London különböző pontjain.

A szombati akciót vezető nyomozó kijelentette, a Scotland Yard nagyon hálás az újságírónak. Az ellopott műkincsek is megkerültek, és sikerült másodszor is megakadályozni Victoria Beckham - vagy művésznevén Posh Spice - elrablását. Ugyanis 2000-ben is megpróbálták elrabolni őt. Akkor nem sikerült elkapni az emberrablásra készülőket, de a rendőrség 48 órára elrejtette a sztárt és első gyermekét, Brooklynt. Soha nem sikerült az akkori gyanúsítottakra rábizonyítani, hogy mire készültek, most azonban sikerült magnófelvételeket készíteni tervezgetéseikről.

Victoria Backhemet szombaton értesítették, hogy ismét veszélyben volt az élete. Férje éppen meccsre készült az Old Trafford stadionban, ahol a Manchester United  színeiben lépett pályára. Victoria nem akarta a meccs előtt felidegesíteni férjét, ezért csak a találkozó után közölte vele a hírt. Victoria nagyon kiborult, különösen gyerekeit félti. "Minden szülő legrosszabb rémálma, hogy valami történik gyerekeivel. Ez szörnyűséges" - nyilatkozta a BBC-nek.