Bezárták Kuvaitban az arab CNN-nek nevezett al-Dzsazíra tévétársaság irodáját, mivel az indoklás szerint tudósításaik nem objektívek és Irak irányában elfogultak.

Kuvaitban bezárták az al-Dzsazíra nevű katari székhelyű műholdas televízió csatorna irodáját, mert a helyi hatóságok szerint a médium tudósításai nem objektívek. Az al-Dzsazíra irodájának bezárásáról maga az irodavezető számolt be vasárnap, részletek nélkül. A kuvaiti hatóságok megerősítették az intézkedést, de egyelőre nem kommentálták azt. Az öböl menti emírség lakossága figyelemmel kíséri az al-Dzsazíra adásait, de az átlagemberek között is sokan vannak, akik úgy vélik, hogy az abban elhangzó tudósítások és beszámolók részrehajlóak Irak javára.

Az al-Dzsazíra működését egyszer már betiltották, mert egyik adásában egy iraki telefonáló provokálta Dzsábir el-Ahmed el-Dzsábir asz-Szabah emírt. A tilalmat egy hónappal később feloldották, majd a tv-csatorna 2001-ben megnyitotta itteni irodáját.

Volt példa arra is, hogy 2001-ben kuvaitiak bepanaszolták a televíziót, mert munkatársai egy beszélgetés résztvevőjét sértegették. Kiszabták az ötezer dináros (1650 dolláros) bírságot, ezt azonban a fellebbviteli bíróság érvénytelenítette.