Hajszálnál vastagabb repedések jelentek meg azon a kis mészkőládikán, amely a kutatók szerint valaha Jézus bátyjának, Jakabnak a hamvait tartalmazta. A repedések, amelyek a szakemberek szerint a ládika épségét is veszélyeztetik szerencsére javíthatók.

Erősödtek a repedések, sőt újak jöttek létre azon a kőládikán, amelyet Jézus létezésére vonatkozó bizonyítéknak tartanak. A károsodásra a torontói Királyi Ontario Múzeum munkatársai hívták fel a figyelmet, miután kicsomagolták a Tel Avivból New Yorkon keresztül odaszállított ókori kődobozt.

Dan Rahimi igazgató szerint az 50 centiméter hosszú doboz továbbra is ép, de félő, hogy az új, hajszálnál vastagabb repedések miatt meggyengül a szerkezete.

A károsodások azonban javíthatók, még az is, amelyik a kis mészkőből faragott osszuárium feliratán keresztül húzódik, mintegy kettévágva azt. A vésett felirat, amely így szól: "Jakab, József fia, Jézus fivére" a kutatók szerint bizonyíték Jézus létezésére. A kőládikáról úgy gondolják, hogy valaha Jézus bátyjának, Jakabnak a maradványait tartalmazta.