A Teherán-Karadzs közötti járatot vezető Maszumeh Bolaghi szerint munkába állása jó hatással lesz az iráni nők hangulatára. Az iráni nők az utóbbi években kemény küzdelmet folytattak, hogy egyenlő jogokat szerezzenek. Így beengedik őket egyes sporteseményekre, és csak nőket foglalkoztató taxivállalat is létezik már.

Munkába állt az első női buszsofőr Iránban. Maszumeh Bolaghi, eredeti fogklalkozását tekintve ápolónővér, a főváros Teherán, és a tőle hatvan kilométerre lévő Karadzs között ingázik majd járművével. Az első női buszvezető szerint kinevezése jó hatással lesz az iráni nők hangulatára.

Maszumeh Bolaghi női buszvezetőnek ugyan az első, ám profi sofőrnek nem az. Az első, és talán Irán szerte a legismertebb női profi vezető egy taxisofőr. Zahra Lagarudi, a szeptemberben indult, csak női sofőröket foglalkoztató Nesa Taxi vállalatnál, Kom városában dolgozik. A vállalat vezetője, Najereh Aghaz azért indította el vállalkozását, hogy felhyívja a közvélemény figyelmét a nők jogaira. Sofőrjei azonban csak nőket és maximum tizenkét év alatti fiúkat szállítanak. Mint a vállalatvezető tréfásan megjegyezte: "a férfiaknak marad a séta".

Az iráni nők az utóbbi években igen keményen küzdöttek azért, hogy egyenlő jogokat szerezzenek. A sporthivatalt nemrégiben kérték, hogy engedjenek be nőket is a futballmeccsekre. Korábban már sikerült elérniük, hogy birkózó- és röplabdameccseket is látogathassanak, igaz a hivatalok egy feltételt szabtak: csak a férfiaktól elkülönítve foglalhatnak helyet. A nők száma egyre nő a közigazgatásban is.

Az első női taxisofőr úgy véli, munkája ugyan nem a legjobb, ám egy nő számára komoly haladás. "Vallásos városunk férfijainak látniuk kell, hogy a nők nem csak háziasszonyok" - tette hozzá.