A szombat esti újabb földrengésekben senki nem sérült meg Dél-Olaszországban. A pénteki földrengések áldozatait - köztük 25 kisgyereket - vasárnap búcsúztatják, a temetésen ott lesz az olasz köztársasági elnök és az oktatási miniszter is.

Újabb földrengések rázták meg Dél-Olaszországot szombat este. Az Olasz Geofizikai Intézet jelentése szerint a Richter-skála szerinti 4 fokos rengés epicentruma ismét Molise tartomány székhelyénél, Campobassónál volt. Ezúttal elsősorban Ripabottoni, Casacalenda e Providenti településeket érintette. Károkról, sérültekről ezúttal nem érkezett jelentés. Szombaton és vasárnap országszerte félárbocra eresztették a középületeken a lobogókat a földrengés áldozatai emlékére.

A péntek délutáni, 5,3 fok erősségű földlökést szombat estig több száz kisebb utórezgés követte. A csütörtöki rengések miatt egy kisvárosban 29 ember vesztette életét. Ebből huszonöten gyermekek voltak, akik az egyik helyi általános iskola romjai alatt haltak meg. Vasárnapi temetésükön az államfő, Carlo Azeglio Ciampi, és az oktatásügyi miniszter is részt vesz San Giuliano di Puglia kisvárosban.

A San Giuliano di Puglia-i iskola összeomlása miatt elhunytakat gyászolva elmaradnak a Quirinale-palotában (az államelnöki hivatalban) a hagyományos vasárnapi hangversenyek, és nem kíséri a szokásos rézfúvós katonazenekar a palota előtti déli őrségváltást.

Campobasso környékén több településen maradtak fedél nélkül a lakók, nagy részüknek a számukra sebtében felállított sátortábor adott menedéket. A szombatra virradó éjszaka azonban túlságosan lehűlt a levegő, így a hatóságok lakókocsikat küldtek a helyszínre.