Magyar lányfuttatók francia bíróság előtt

Négy magyar férfit három és öt év közötti börtönbüntetésre ítélte a nizzai büntetőbíróság. A férfiak magyar lányokat kényszerítettek prostitúcióra a francia üdülővárosban. Azt még nem tudni, hogy a lányfuttatók magyar vagy francia börtönbe kerülnek.

Lányfuttató hálózat működtetéséért háromtól öt évig terjedő börtönbüntetésre ítélt négy magyar férfit a nizzai büntetőbíróság, és egyúttal véglegesen kitiltotta mindannyiukat Franciaországból.

A földközi-tengeri üdülőváros jogi szerveitől származó információ szerint a bűnszövetkezetet 2002 áprilisában, több hónapig tartó nyomozás után leplezték le a hatóságok. Az előzetes vizsgálatok feltárták, hogy a banda tagjai legalább egy tucat fiatal magyar lányt juttattak ki Nizzába, s ott prostitúcióra kényszerítették őket.

A két fővádlott, a 27 éves Balog István és a 22 éves Fabiancsics Olivér öt-öt évet kapott, két bűntársuk, Kovács László 39 éves és Sárközi József 28 éves magyar állampolgárokra 3, illetve 4 évi elzárást mondott ki a nizzai jogi testület. Egyelőre nincs értesülés arról, hogy büntetésüket Franciaországban, vagy otthon kell-e letölteniük.