Robbanás történt szerdán az egyik bukaresti középiskola udvarán. Az épületben tartózkodott Adrian Nastase román miniszterelnök fia is. Az első jelentések szerint négy tanulót vittek kórházba, egyikük állapota súlyos. A román főváros legelőkelőbb negyedében található Jean Monet középiskola udvarára feltehetően az utcáról dobtak be egy robbanószerkezetet.

Adrian Nastase román  miniszterelnök fia is abban a bukaresti középiskolában tartózkodott, amelyre szerda kora este ismeretlen tettesek feltehetően kézigránátot dobtak. A robbanás hírét követően a kormányfő is a Jean Monet középiskolához sietett. Fia, Andrei Nastase az iskola tanulója, és a merénylet elkövetése idején a délutáni tanításon vett részt. "Elképzelhető, hogy a merényletet egy profi bűnöző hajtotta végre, de nem hiszem, hogy a támadás kifejezetten egy konkrét személy ellen irányult volna" - mondta.

A román főváros legelőkelőbb negyedében található középiskolában több ismert román politikus gyermeke tanul. Az iskolától nem messze található Ion Iliescu elnök államfői rezidenciája is. A merénylet idején a román államfő külföldön tartózkodott, Ion Iliescu Macedóniában tesz hivatalos látogatást. A román kormányőrség megerősítette az elnöki rezidencia védelmét.

Bukarestben bejelentették, hogy a legfőbb ügyészség keretén belül a rendőrség, a csendőrség és a román titkosszolgálat bevonásával válságstáb alakult az ügy kivizsgálására. A román főváros prefektusa közölte, hogy valamennyi bukaresti iskolához őrséget állít a rendőrség, illetve a csendőrség.

A robbanás betörte az iskola üvegajtaját, és a szétrepülő szilánkok négy, az épület udvarán tartózkodó diákot megsebesítettek. Egy 13 éves lány a torkán sérült meg, állapota súlyos. Az illetékes hatóságok egy fekete Audi típusú gépkocsit keresnek, mivel feltehetően abból dobták az épületre a kézigránátot.