Egy atlantai gyilkossághoz is közük volt a Washington környékén történt sorozatgyilkosságokkal vádolt két személynek - jelentette be az atlantai rendőrség. Közben ejtették a két férfival szemben megfogalmazott szövetségi vádakat. Így a 41 éves Muhammadot és a 17 éves Malvot Virginia államban fogják bíróság elé állítani, ahol arra is van mód, hogy egy fiatalkorút halálra ítéljenek.

Az atlantai rendőrség bejelentette, hogy az egyik általuk vizsgált ügyhöz szintén közük van az orvgyilkosságokkal vádolt két férfinak. A ballisztikai vizsgálatok ugyanis azt mutatják, hogy egy atlantai gyilkosságot ugyanazzal a fegyverrel követtek el, mint amelyet a sorozatgyilkosok használtak alabamai támadásuknál.

A CNN értesülései szerint a hatóságok egy szeptember végén történt lövöldözés esetében találtak kapcsolatot az orvgyilkosokhoz. Az atlantai italboltban lezajlott incidensnek halálos áldozata is volt.

Közben ejtették a szövetségi vádakat a Washingtoni környékén történt orvgyilkosságokkal vádolt két személy ellen. A 41 éves John Allen Muhammadot és a 17 éves John Lee Malvot Virginia államba szállították, ahol egy fokozott biztonságú börtönben őrzik őket.

A két férfi bírósági tárgyalását szintén ebben az államban - a gyilkosságok egyik helyszínén - fogják lefolytatni. Virginiaban - a szomszédos Maryland állammal ellentétben - arra is van jogi lehetőség, hogy egy 17 éves személyt halálra ítéljenek - írja a CNN. 1982 óta 86 elítéltet végeztek ki az államban, ennél több kivégzést csak Texasban hajtottak végre az Egyesült Államokban.  

Muhammadot és Malvot eddig 12 ember megölésével és további 5 személy megsebesítésével gyanúsítják.