A korábbi jelentésekkel ellentétben nem biztos, hogy az Amrozi nevű gyanúsított helyezte el a robbanószerkezetet, amely a közel kétszáz halálos áldozatot követelő, Bali szigetén történt merényletet okozta. Az indonéz rendőrség közlése szerint ugyanakkor Amrozi kulcsszerepet játszott a terrorcselekmény elkövetésében. A hatóságok közben újabb fantomképet hoztak nyilvánosságra, és ezzel négyre emelkedett a merénylet kapcsán körözött személyek száma.

Az indonéz rendőrség csütörtöki közlése szerint a Bali szigetén elkövetett terrorakció kapcsán kihallgatott és Amrozi néven azonosított személy tagja volt a mészárlást elkövető több fős csapatnak. Mint az indonéz rendőrség főnöke elmondta, Amrozit, aki a robbantásokhoz használt furgon tulajdonosa volt, azzal gyanúsítják, hogy kulcsszerepe volt a 184 halálos áldozatot követelő pokolgépes merényletekben.

 

A korábbi jelentésekkel ellentétben azonban a rendőrfőnök kitérően válaszolt arra a kérdésre, hogy ő helyezte-e el a robbanószerrel megrakott furgont az egyik bali éjszakai szórakozóhely előtt. A csoport több főből állt, s mindegyiküknek más volt a feladata - mondta a rendőrfőnök.

 

Amrozi a kihallgatás során annyit ismert el, hogy a helyszínen járt, és elosztotta a feladatokat. A rendőrfőnök hozzátette, hogy Amrozi igen sok adatot szolgáltatott a nyomozócsoportnak, de minden egyes információt alaposan ellenőrizni kell.

 

Amrozi az első gyanúsított, akit a bali véres pokolgépes merényletek kapcsán a nyomozócsoport megnevezett. Az ő furgonjában robbant fel az a szerkezet, amely a három felrobbantott pokolgép közül a legnagyobb pusztítást okozta.

 

Az indonéz hatóságok csütörtökön újabb gyanúsított fantomképét tették közzé, háromról négyre emelve ezáltal azoknak a körözött személyeknek a számát, akikről a nyomozás eddigi menete során konkrét információkat szereztek. A rendőrség úgy véli, hogy a pokolgépes merényleteket végrehajtó csoport legalább tíz főből állt.