Charles herceg korábbi inasa először beszélt egy brit lapnak arról, hogy szolgálati ideje alatt megerőszakolta ez egyik férfi munkatársa. A 42 éves Smith a királyi családot pedig azzal vádolja, hogy leplezték az esetet.

George Smith immár a nevét is vállalva beszélt arról a már korábban is felhozott vádjáról, hogy Charles hercegnél töltött szolgálati ideje alatt megerőszakolták. A 42 éves férfi a királyi családot azzal vádolja, hogy leplezték az esetet.

Az állítólagos bűncselekmény részleteire azon a peren derült fény, melyet Diana hercegnő komornyikja ellen folytattak, lopás vádjával. Itt derült ki, hogy Diana hercegnőnek volt egy hangfelvétele, ahol George Smith elbeszéli neki a történteket. A felvétel azonban nyomtalanul eltűnt a hercegnő zárt szekrényéből, a Kensington Palotából - derült ki szintén a tárgyaláson. A Mail On Sunday című lapnak adott interjúban Smith azt nyilatkozta, hogy 1996-ban beszélt a hercegnőnek arról, hogy megerőszakolta az egyik férfi kollégája, a hercegnő pedig felvette, amit elmesélt.

Charles herceg szóvivője közölte: az ügyet a rendőrség kivizsgálta, és nem találtak bizonyítékot a volt inas állítására - írja a BBC.

Smith nem sokkal azután adott interjút, hogy egy másik állítólagos erőszakos közösülés ügyében is vizsgálat indult a királyi személyzet ellen. Egy új inas ugyanis azt állította, hogy erőszakoskodott vele egy munkatársa. A fiatalember végül mégsem fordult a rendőrséghez.