A nézeteltérések elsimításáról kezdődtek tárgyalások vasárnap Kairóban a Jasszer Arafat vezette Fatah és a Hamász szélsőséges iszlám szervezet küldöttsége között. A Fatah küldöttei a tárgyalások során arra próbálják rávenni a Hamasz vezetőit, hogy a szervezet szüntesse be az izraeli polgári célpontok elleni támadásait.

A tárgyalások több napon át tartanak majd. A vasárnapi megbeszélések során a tárgyaló felek azt vitatták meg, hogy milyen lehetőség van a közös palesztin front létrehozására. Egyiptomi elemzők szerint a Fatah a tárgyalásokon arra akarja rávenni a Hamászt, hogy szüntesse be az izraeli célpontok és izraeli polgárok elleni támadásait. A szélsőséges szervezet eddig elutasította az erre irányuló kéréseket.  

A Fatah és a Hamász delegációjának mostani találkozója az első hivatalos kapcsolatfelvétel a két szervezet között 1995 óta. A Fatah tisztségviselői szerint a találkozó megszervezése érdekében Egyiptom közvetített. A Fatah küldöttségét Zakaria Agha, a végrehajtó bizottság tagja, a Hamász delegációját Musza Abu Marzuk, a szervezet politikai bizottságának tagja vezeti.