Erős szél fúj az ausztráliai Új Dél-Wales területén. A tűzoltók jelenleg is több mint 100 bozóttűzzel küzdenek az évszázados szárazság következtében. Az erős szél miatt újabb tűzvészektől kell tartani. Sydney délnyugati részén 45 tüzet észleltek. A tűzoltók nem bírják megfékezni a terjedő lángokat.

A külváros több része is veszélybe került azáltal, hogy kezd elfogyni a víz. Az egyik tűz ugyanis megrongálta az egyik vízgyűjtő elektromos hálózatát. A szakértők szerint a jelenlegi víz csak vasárnap délutánig elég. A hivatalos szervek lajtoskocsikkal próbálják ellátni vízzel az ott élőket.

Szombaton öt lakóház és több ipari helyiség égett le Mittagongban. A legnagyobb tűz a Vadász-völgyben terjeng, Sydneytől 120 kilométerre, ahol 61 ezer hektár terület ég. Új Dél-Wales területén több nemzeti parkot is bezártak, nehogy a látogatók véletlenül tüzet okozzanak.

A bozóttüzek általában december és február között okoznak rengeteg problémát a tűzoltóknak, amikor a nyári hőségben 40 fok fölé emelkedik a hőmérséklet és minden kiszárad. Idén azonban egy hónappal korábban elkezdődtek a porblémák az évszázados szárazság miatt - írta a BBC.