A német szélsőbal szervezet, a Vörös hadsereg Frakció egyik alapítója, Ulrike Meinhof lánya azt állítja: a család engedélye nélkül tudományos célokra kivették anyja agyát. Az ügyész vizsgálatot indított az ügyben.

A Vörös Hadsereg Frakció a ´70-es évek elején kezdte működését, célja különböző vezető ipari személyek megölése vagy felrobbantása volt.

Meinhof 1976-ban követett el öngyilkosságot két társával együtt. Máig nem tudták megmagyarázni, mi vezette arra az intelligens újságírót, hogy gyilkossá váljon. Lánya, Bettina Roehl azt állítja, 1976-ban, mikor öngyilkossága után megvizsgálták az anyját, az agyában olyan elváltozásokat találtak, ami alkalmatlanná tette volna anyját, hogy bíróság elé álljon.

Több, mint 25 év elteltével a lány azt követeli, hogy az egyetemi klinika adja ki anyja szervét, hogy azt is eltemethesse. Szerinte anyja agya ma is az egyetemen van, egy kartondobozba rejtett befőttesüvegben.

Szerinte legutóbb 1997-ben végzetek vizsgálatokat a szerven, és megerősítették, hogy egy agytumor következtében az érzelmekért felelős területen idegi rendellenességek jelentkeztek az asszonyon.

Az államügyész vizsgálatot indított az ügyben, mivel a gerillavezér sosem adott arra engedélyt, hogy szerveit kutatási célokra felhasználják. Ez esetben boncolás után meg kellett volna semmisíteni az agyat. Az egyetem etikai bizottsága is keddi ülésén foglalkozni fog az üggyel - írta a BBC.