A Sunday Telegraph értesülései szerint Nagy-Britannia 15 ezer katonát küld az esetleges Irak elleni háború előkészületei jegyében. A csapatokat már a hét elején mozgósítják.

A csapatok a 7. páncélos dandár egységeire épülnek, és 200 Challenger harckocsival mennek. Körülbelül 150-en a SAS-tól érkeznek.

A Sunday Telegraph úgy tudja, hogy a királyi hadsereg hadihajóit és tengeralattjáróit is mozgósítják. A hivatalos bejelentésre a lap szerint szerdán, a királynő parlamenti beszéde után kerül sor. Valószínűleg Kuvaitba mennek a csapatok.

A mozgósítással meg akarják győzni Szaddam Huszeint, hogy "halálos következményei" lesznek, ha nem működik együtt az ENSZ-szel a leszerelésben. Ez azonban nem jelenti azt, hogy egyértelműen elkerülhetetlen a háború - mondták a lapnak brit védelmi szakértők.

Az Egyesült Államoknak már 50 ezer fős csapata van a Perzsa-öbölben, csakúgy mint tankjai, tüzérsége és bombázói. A britek várhatóan a Németországban állomásozó csapatokat is átvezénylik - írta a Sunday Telegraph.