Egy nagy jemeni szállodát akartak levegőbe röpíteni az al-Kaida csoporthoz tartozó terroristák. A hotel általában tele van amerikai vendégekkel. Erről egy kuvaiti lap számolt be, miután a közelmúltban letartóztatták és kihallgatták a kuvaiti fővárosban a terrorszervezet egyik vezető tagját.

Elfogták Kuvaitvárosban az al-Kaida terrorcsoport egyik tagját, aki a szervezet Perzsa-öböl környéki tevékenységéért volt felelős. Erről számolt be az Al-Anba kuvaiti lap szombaton, hozzátéve hogy az akcióval egyúttal megelőztek egy merényletet a jemeni fővárosban egy olyan szálloda ellen, ahol rendszeresen sok amerikai állampolgár lakik. Az újságjelentést megerősítette a kuvaiti belügyi tárca egy illetékese is. A terrorista nevét nem árulták el, M. F.-ként említették.

A 21 éves férfi kuvaiti állampolgár, és állítólag ő maga vallotta be, hogy az al-Kaidához tartozik. Afganisztánban és Csecsenföldön kapott kiképzést. Fő feladata az volt, hogy biztosítsa a szervezet jemeni és térségbeli működésének anyagi feltételeit. Szerepe volt állítólag az amerikai és francia hajók elleni merényletekben is.