Egy vadász veszette életét szombat este Ausztriában, amikor a heves szél fellökte és meglőtte magát. A hatalmas erősségű szél jelentős károkat okozott az országban. Rengeteg fát csavartak ki és tetőket szakítottak le a széllökések, több helyen okozott tűzvészt, és egy települést is elzárt a külvilágtól az ítéletidő.

Újabb halálos áldozatot szedett szombaton este a napok óta dúló szélvihar Ausztriában. A felső-ausztriai Steyr közelében egy férfi egy hajtóvadászaton a rendőrség feltételezése szerint a szélvihar miatt megcsúszott egy lejtőn, és esés közben elsülő puskájával eltalálta önmagát.

Krems közelében egy asszony szenvedett súlyos sérüléseket, amikor egy fa rádőlt az autóra, amelyben ült. A tartományban a tűzoltóság a szombat délutáni-esti órákban több mint ezer esetben vonult ki a vihar miatt, mert több településen számos háztetőt mindenestül letépett a szél. Vasárnap a tűzoltók ugyancsak megfeszítetten dolgoztak a tartományban a tető nélkül maradt házak ideiglenes letakarásán, több parasztgazdaságot pedig az áramszolgáltatás kiesése miatt áramfejlesztőkkel segítettek elektromos energiához.

Tirolban ugyancsak pusztított a szélvihar, s a heves esőzések nyomán nagy volt a földomlások és sárlavinák veszélye: a zillertali Ginzling közelében például a leomló sár- és kőzuhatag 20 méter hosszúságban betakart egy utat. Stájerországban a vasárnapi jelentések szerint ugyancsak szombaton tüzet okozott egy áramvezetékre dőlő fa: a tűzoltók hamar el tudták oltani a lángokat, emberéletben nem esett kár, az anyagi kár mértéke egyelőre ismeretlen.

Salzburg tartományban - ahol az éves fakitermelés mintegy négyszeresének megfelelő mennyiségű fát csavart ki a vihar, és körülbelül száz épület tetejét tépte le - vasárnap már a károk felszámolásán munkálkodtak. Piesendorf település egyik része azonban vasárnap délelőtt még mindig el volt zárva a külvilágtól áram és telefon nélkül, mert az oda vezető utat kidőlt fák torlaszolták el. Annyit lehet csak tudni, hogy emberéletben nem esett kár. Ebben a tartományban is több tüzet okoztak az áramvezetékeket leszakító kidőlő fák, s akadt hely, ahol egy mezőgazdasági épület egész tetőszerkezetét a közeli útra repítette a vihar.

Salzburgban 800 hektárnyi erdőt taroltak le a széllökések, s Zederhaus járásban olyan erdők is a vihar áldozatául estek, amelyeket a föld megkötésére telepítettek: így jelentősen megnőtt a lavinák és sárlavinák veszélye. Karintiában főleg áramkimaradásokat okozott a vihar azzal, hogy leszakított számos vezetéket. Itt még szombaton egy erdészeti munkásra rádőlt egy fa: az illetőt súlyos sérülésekkel kórházban kezelik.