Rémülten ment ma reggel munkába az a több százezer ingázó, akik a londoni metróval jutnak el nap mint nap a munkahelyükre, mert a hétvégén elterjedt, hogy az al-Kaida ciánmérgezést tervez a londoni metróban. A belügyminisztérium és a rendőrség tagadta, hogy tudomása lenne a gáztámadás veszélyéről.

A több százezer ingázó és a karácsony előtti időszakban megszaporodott látogatók is félve szálltak fel hétfő reggel a londoni metróra a hétvégén szárnyra kapott hírek miatt. A Sunday Times arról írt vasárnap, hogy a héten Londonban, a terrorizmusellenes törvény alapján őrizetbe vett al-Kaidával kapcsolatban álló személyek tömeges ciánmérgezést akartak szervezni a naponta hárommillió embert szállító londoni metróban.

John Prescott miniszterelnök-helyettes szerint azonban nincs bizonyíték arra, hogy gáz-vagy pokolgépes támadás készült volna a londoni metró ellen, a kormány nem kapott erre utaló információkat.

A londoni metrótársaság szóvivője szerint nem árt, ha az utasok éberek, de szerinte nem választották kevesebben a metrót hétfő reggel, mint máskor. "Szokásos hétfő reggel volt, sok utassal" - mondta.